Paprastasis kiras

Iš Kaišiadorių enciklopedija.
Peršokti į: navigaciją, paiešką

Paprastasis kiras (Larus canus L.). Peri, per veisimąsi klajoja, migruoja, žiemoja svetur. Labai retas atokesnių, ramesnių ir supelkėjusių vandenų paukštis. 1986-1996 metais aptiktos 2 radimvietės: Didžiajame raiste peri iki 5 porų, Dabintos salose, tiesa, ne kasmet apsistoja 1-3 poros.Dažnesnis, kada migruoja. Gausumas nestabilus. Trūksta perėjimo vietų.

Europoje saugomas Berno konvencijos (3 kat.), Lietuvoje - Laukinės gyvūnijos įstatymo.

Literatūra

  • Kaišiadorių rajono gyvūnijos atlasas 1986-1997 m. Žuvys, varliagyviai, ropliai, paukščiai, žinduoliai / sudarė Vidmantas Malinauskas. - Vilnius: „Gamtos pasaulis“, 1998. - P. 117.

Asmeniniai įrankiai
Vardų sritys
Variantai
Veiksmai
Naršymas
Įrankiai
Nuorodos