Pievinis kalviukas

Iš Kaišiadorių enciklopedija.
Peršokti į: navigaciją, paiešką

Pievinis kalviukas (Anthus pratensis L.). Peri, migruoja, nežiemoja. Labai dažnai randamas, bet negausus paukštis, nors aptiktas visame rajone. Veisiasi pamiškių, laukų, žemapelkių ir tarpinių pelkių bei raistų pievose. Gausumas stabilus, paskutiniais metais biotopų gausėja.

Lietuvoje saugomas gyvūnijos įstatymo, Europoje - Berno konvencijos (2 kat.).

Literatūra

  • Kaišiadorių rajono gyvūnijos atlasas 1986-1997 m. Žuvys, varliagyviai, ropliai, paukščiai, žinduoliai / sudarė Vidmantas Malinauskas. - Vilnius: „Gamtos pasaulis“, 1998. - P. 136.

Asmeniniai įrankiai
Vardų sritys
Variantai
Veiksmai
Naršymas
Įrankiai
Nuorodos